Θέλει μόνο να πηδήξει καλή μου!!! Τι δεν καταλαβαίνεις??

2017-03-05

Ένα ρημαδοκαφέ είπαμε να πιούμε στην Αριστοτέλους. Εγώ κοιτούσα γύρω γύρω. Έπαιρνα μάτι για να είμαι ειλικρινής. Έχει ανοίξει ο καιρός και γίνεται χαμός (έκανα και ρίμμα). Πιπινοθύελλα. Ε λίγο η Άνοιξη, λίγο το αεράκι....πολύ θέλει να σου φύγει το μάτι????? Η Ράνια ήταν αμίλητη και, για ίσως μοναδική φορά, δεν προσπάθησε καν να μου τραβήξει την προσοχή. Το σκέφτηκα φευγαλέα, αλλά δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, απασχολημένη γαρ. Νομίζω ότι περίμενε να την ρωτήσω, αλλά αφού έβλεπε ότι πετούσα χαρταετό, ξεκίνησε μόνη της. Μάλλον ντρεπόταν τόση ώρα, αλλά ήθελε να το πει. Ήθελε την γνώμη μου αλλά από ότι κατάλαβα μετά, αυτό που ήθελε πιο πολύ ήταν η δική της γνώμη. Αυτό που τους πιάνει όλους μια ακατανίκητη ανάγκη για εξομολόγηση όταν είμαι παρούσα δεν το κατάλαβα ποτέ. Μια φορά ένας ταξιτζής έβαλε τα κλάμματα λέγοντάς μου τον πόνο του. Τέσπα δεν είναι της παρούσης.

"Προτωσυνάντησα", μου λέει με το ύφος, ξέρετε αυτό που από την μια θες να την χαστουκίσεις και από την άλλη να την αγκαλιάσεις, "τον Σάκη σε μια πολύ περίεργη φάση της ζωής μου". Περίεργη φάση εννοεί που μόλις είχε χωρίσει και δεν ήξερε τι της γινόταν. Ναι, ναι αυτή την φάση που η αυτοπεποίθηση είναι στα τάρταρα, που νομίζεις πώς δεν αξίζεις τίποτα και που πιστεύεις πώς η ζωή σου τελείωσε. "Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν τυχαίος. Τίποτα από όσα έγιναν για να τον συναντήσω δεν ήταν σίγουρα σύμπτωση". Μα δεν υπάρχουν συμπτώσεις γλυκειά μου Ράνια, ούτως ή άλλως.

"Οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές ή τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω. Έλεγα είμαι μεγαλύτερή του, είμαι χωρισμένη με ένα παιδί μπλα μπλα. Κάποια στιγμή χωρισμένος, απογοητευμένος και αγάμητος ο Σάκης με πλησίασε, με τον ύπουλο τρόπο του αρπακτικού που θέλει να χορτάσει την πείνα του, μόνο για να ικανοποιήσει μια πολύ βασική του ανάγκη. Εγώ βέβαια δεν το είδα έτσι". Ε αφού το είχε ονειρευτεί αλλιώς ντε!!! "Νόμιζα (τα νομίσματα στην τράπεζα) ότι ήταν η ευκαιρία μου να τοv κερδίσω. Φυσικά λόγω χαρακτήρα, με έπιασε πανικός και ότι χειρότερο ήταν να πω ή να κάνω...ε το είπα και το έκανα. (ναι αυτό έφταιγε) Χα! Τι παραμύθιασμα? Το πρόβλημα ήταν ότι ο Σάκης δεν ψηνόταν, δεν ήθελε ρε παιδί μου πώς το λένε?".

Άνα γεια σου κοριτσάκι μου. Δεν ήθελε. Ήθελε απλά να πηδήξει ο άνθρωπος. Είδε χωρισμένη με παιδί και σου λέει "αυτή τώρα θέλει μόνο πήδημα". Τι? Αισθήματα? Άντε καλέ!! Τι αισθήματα και μαλακίες?? Τι ανάγκη έχουν οι χωρισμένες από αισθήματα? Πάμε να κάνουμε την δουλειά μας να τελειώνουμε και μην τον είδατε τον Παναή από τα Μέγαρα.

Θα γράφω και θα ξαναγράφω για το παραμύθιασμα. Μερικές φορές ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, τόσο απλά. Αν κάποια μου, μου πει ότι "ξέρεις? Το ξέρω πώς με παραμυθιάζει αλλά γουστάρω". Μαζί σου φίλη. Όσο για τις υπόλοιπες μην μου το παίζετε θύματα. Για ότι μας συμβαίνει φταίμε.

Σας αγαπώ όμως...

Φιλούμπες

Υ.Γ.

Σημειωτέον πως η Ράνια είναι ακόμα κολλημένη και ελπίζει κάποια στιγμή να είναι μαζί του. Ήμαρτον (κάνω τον σταυρό μου). Για εμάς κοινότυπη ιστορία για εκείνη σημαντική. Αρκεί να ξέρεις τι σου γίνεται κοριτσάκι μου. Καλή τύχη!!